sales engineer

Wat ga je doen als sales engineer

Als sales engineer word je verantwoordelijk voor het gehele verkoopproces van A tot en met Z. Je werkzaamheden hebben veel te maken met het uitbrengen van offertes, de begeleiding van- en omzetting in orders, het up-to-date houden van klanten en het technische advies.

Er zit veel meer achter onze producten dan men in eerste instantie zou denken. We produceren voor alle merken. Iedere machine is anders. Daarnaast zijn er veel verschillende toepassingen; denk aan graven in zand, klei en grind, overslag van hout, afval en ertsen en werken in bijvoorbeeld steengroeves.

Die specifieke kennis, de kinematica van de machines, weten wat de klantwensen zijn, dit vertalen in een Eurosteel uitrustingsstuk en dat alles ook nog eens in een korte tijd produceren: dat is onze kracht!

Omdat we continu met maatwerk bezig zijn, is het van belang dat je een gevoel ontwikkelt voor onze markt en wat wij zelf productietechnisch allemaal kunnen. Dit helpt je namelijk om een perfect advies te geven richting onze klanten en aanvragen.

Je start derhalve met een 100% binnendienst functie, dit om je te laten aarden in het team, de benodigde kennis op te laten doen en je vertrouwt te laten raken met de werkzaamheden.

Ons huidige salesteam bestaat uit vier sales engineers waarbij twee sales engineers de aftersales, de onderdelenverkoop en de verkoopadministratie voor rekening nemen. De senior sales engineer en de salesmanager nemen de productverkoop en het relatiebeheer voor hun rekening. Jij wordt hierin de derde persoon. Een brede functie dus!

Het team is goed in balans, zowel qua leeftijd als ervaring, daarnaast krijgen we het werk goed af. Toch zijn we op zoek naar nóg een sales engineer voor de productverkoop en relatiebeheer om dit team te versterken. Waarom? Onze sales opereert grotendeels vanuit de binnendienst. In de toekomst willen we meer naar buiten treden, op de eerste plaats om vaker bij onze klanten te komen, maar ook om nieuwe markten aan te kunnen boren.

Na verloop van tijd & afhankelijk van jouw ontwikkeling bieden we je graag de mogelijkheid ook naar buiten te treden.

Zie het niet zo dat er dan een soort buitendienstfunctie ontstaat. Wij treden niet proactief naar buiten en opereren vanuit aanvragen. Het hebben van klantcontact, de relatie uitbouwen en het managen behoort tot je takenpakket, de hele dag bezig zijn met koude acquisitie niet. Dat is zo en dat blijft zo.

De product sales engineers zijn allround sales engineers die hoofzakelijk vanuit Eurosteel opereren maar die bij de gewenste slagkracht op de afdeling meer persoonlijke aandacht kunnen geven aan klanten of eens kunnen gaan kijken bij een eindgebruiker. Informeel relatiebeheer, de oren en ogen goed openhouden en van daaruit weer de informatie aandragen waarmee wij onszelf kunnen verbeteren, daar gaat het in de eerste plaats om.

Hiervoor zoeken we dus een nieuwe collega. De functie is niet in beton gegoten, daarom vinden wij persoonskenmerken en drive belangrijker dan behaalde papiertjes.

Dit ben jij:

  • Doelgericht
  • Nauwkeurig
  • Regelaar
  • Gedreven
  • Technische ervaring (werktuigbouwkunde)
  • Commerciële affiniteit

Dit bieden wij:

  • betrouwbaarheid. Kunnen wij op jou bouwen? Dan kun jij dat ook op ons;
  • uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de cao metaalbewerkingsbedrijf;
  • we investeren in jou als werknemer. Gaat het goed? Dan volgt een vast contract;
  • je komt te werken in een écht team, waarbij we allemaal bijdragen aan het succes van Eurosteel

Aan de bak?
Word jij – net als wij – enthousiast van werken met grootse producten, eigen verantwoordelijkheid en veelzijdig werk? Ben je klaar om deze uitdaging aan te gaan? Solliciteer en ontdek waar je naartoe kunt groeien!

Heb je een vraag over deze vacature? Onze salesmanager Hans Peeters helpt je graag verder (077-3876060). Solliciteren kan door je cv inclusief motivatie te sturen naar c.joosten@eurosteel.nl.

Nico
Sales

In 1999 begon hij hier met afstuderen, in 2000 kreeg hij een contract aangeboden en hij ging nooit meer weg.

Meer over Nico