Loet

Loet def

Loop bij ons de hal binnen, zoek de grootste laadbak die je maar kunt vinden en kijk eens goed… Grote kans dat je Loet vindt. Loet is constructiebankwerker en houdt van groot en grof werk. En als je Loet vraagt wat hij van het werken bij Eurosteel vindt, zegt hij: “wel prima.” De nuchterheid zelf. En dat zorgt ervoor dat hij al sinds 2017 perfect in ons team past.

Voordat Loet bij ons begon, liep hij stage in de autotechniek. Dat paste toch niet helemaal. “Je zou het niet zeggen, maar hoe ik het heb ervaren, is het een wereld van verschil. Hier is het gewoon goed geregeld. Materiaal komt op tijd binnen en alles is geordend. Het is geen zooitje, er hangt geen rook in de fabriek en er wordt gedacht aan onze gezondheid.”

"De mensen en de instelling van Eurosteel bevalt me wel."

Recht voor zijn raap

Loet is nu 22 en begon vijf jaar geleden met een BBL opleiding bij Eurosteel. Wat ervoor zorgde dat hij bleef plakken na het afronden van zijn opleiding? “De mensen en de instelling van Eurosteel bevalt me wel”, zegt hij. “De uitdrukking recht voor zijn raap past goed hier. Is er een probleem? Dan praten we het samen uit. Dat werkt voor mij het beste. We doen het samen en je bent hier absoluut geen nummertje.”

Lassen als constructiebankwerker

Wij hebben Loet de afgelopen jaren zien groeien. Als persoon én als collega. Dat ziet hij zelf ook: “Die mogelijkheid krijg je hier ook. Er liggen veel kansen. Zo heb ik al verschillende lascursussen gedaan.” Lascursussen als constructiebankwerker? “Ja, in principe zet ik de laadbak in elkaar, de lasser maakt het af. Maar: ik wil dat ook zelf beheersen en de techniek erachter kennen. Zo zijn we optimaal op elkaar ingespeeld.”

Als het aan Loet ligt, blijf je hem de komende jaren binnen Eurosteel bij de grootste laadbakken vinden. “Dat vind ik gewoon het leukste om te doen. Dat weten ze hier dus als er weer een grote opdracht binnenkomt, krijg ik ook de kans om hem uit te voeren. Ik zit op mijn plek, waarom zou ik dan ergens anders naartoe gaan? Ik vind het fijn zoals het nu loopt. En je ziet het: de meeste mensen werken hier voor een lange tijd. Ik ben dus niet de enige.”

LOET

Constructiebankwerker

Bij Eurosteel werken we met een breed scala aan producten met talloze opties. Daarom leiden we jou allround op. Je begint met de standaard producten...

Bekijk de vacature