Mario

Mario def

Motivatie, discipline en eigen verantwoordelijkheid is voor ons vele malen belangrijker dan kennis en ervaring. En we staan voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Ga jij voor ons? Dan gaan wij ook dubbel en dwars voor jou. Om die reden werken wij vaak met BBL leerlingen. Het leuke is dat iemand jong binnenkomt en alles moet leren over onze wereld. Ze groeien en vinden het leuk om verder te komen. Zo ook Mario.

Als achttienjarige startte Mario bij ons zijn BBL traject. Nu, vijf jaar later, staat hij de grootste laadbakken te kotteren. Hoe zijn weg naar en binnen Eurosteel verliep? “Voor een BBL opleiding moest ik solliciteren bij een bedrijf. Als ik een werkplek had, kon ik een BBL traject starten. Ik stuurde een heleboel sollicitaties. Eurosteel was daar één van. Na mijn sollicitatiegesprek kreeg ik meteen een rondleiding. De eerste keer dat ik die grote laadbakken zag, was ik direct verkocht.

In principe werk je tijdens je opleiding vier dagen. Een dag ga je naar school. Op school leer je grotendeels de theorie van het vak wat je hier uitoefent. Na mijn opleiding van twee jaar, kreeg ik hier een contract.”

"Ik zit op mijn plek en ik raad iedereen aan hier een kijkje te nemen."

Nooit uitgeleerd

Maar, Mario is nog lang niet uitgeleerd. “Laatst had ik een gesprek met Guus, onze productieleider. Hij bood me een opleiding aan voor het programmeren van de machines. Zo blijf ik bijleren en kom ik steeds een beetje verder binnen Eurosteel. Ik zie collega’s om me heen die op verschillende plekken inzetbaar zijn. Dat komt door de opleidingen en cursussen die ze volgden.”

Het leukste aan het werken bij Eurosteel? “De diversiteit. Je moet goed nadenken over hoe je het product neerzet zodat je overal bij kunt. En ik vind de werksfeer heel fijn. Mijn collega’s zijn leuk, de werkdruk is goed en het is gezellig. Maar als er iets af moet, werken we hard door en staan we ook voor elkaar klaar. Iedere dag is anders. Dat maakt werken bij Eurosteel zo leuk!

De toekomst

En hoewel wij als Eurosteel met een BBL traject investeren in de toekomst van het bedrijf, ziet Mario die toekomst hier wel zitten. “Ik zit op mijn plek en ik raad iedereen aan hier een kijkje te nemen. Weet je niet wat je wilt gaan doen, maar vind je grove en grote dingen tof? Dan is een BBL traject bij Eurosteel een goede optie. Zo kun je ontdekken welk aspect je het leukste vindt. Wil je frezen, lassen of als constructiebankwerker aan de slag? Het kan allemaal.”

MARIO

Frezer