Nico

Nico def

Als we onze collega’s vragen of ze anderen zouden aanraden om bij Eurosteel te werken, zeggen ze vaak: “ja, als het bedrijf bij je past.” Maar hoe weet je nou of een bedrijf wel of niet bij je past? We vroegen collega Nico om opheldering. “Ik denk dat je de cultuur hier het beste kunt omschrijven als doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Als jij écht voor Eurosteel gaat en je werk goed doet, dan krijg je daar 200% commitment van Eurosteel voor terug. Als dat bij je past, is dit het bedrijf voor jou.”

En als iemand dat kan weten… dan is het Nico wel. In 1999 begon hij hier met afstuderen, in 2000 kreeg hij een contract aangeboden en hij ging nooit meer weg. Verschillende afdelingen, verschillende locaties, de groei van klein naar groot productiebedrijf: Nico maakte het allemaal mee. En groeide mee. Hij begon op kantoor als programmeur van de brandsnijmachine. “Ik heb zelf de opleiding mbo werktuigbouwkunde gevolgd, maar ik wist wel dat dat ik niet mijn hele leven in de fabriek wilde werken. Bij Eurosteel kreeg ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen op kantoor.”

"Ik zeg altijd: als ik bij Eurosteel weg ga, dan moet er iets geks voorgevallen zijn. Ik zit hier gewoon op mijn plek."

Doorgegroeid

“Eurosteel is een bedrijf waar je kansen krijgt, maar je moet ze wel zelf pakken. Vervolgens groeide ik daarom door naar de werkvoorbereiding, de engineering en tot slot begon ik in 2009 bij de verkoop binnendienst. Verkoop binnendienst kenmerkt zich door het omgaan met mensen, het klantcontact, alles van A tot Z begeleiden. Dat vind ik het leukst om te doen.”

Nico is onderdeel van het salesteam en werkt ook nauw samen met de aftersales. “Mijn werk is heel veelzijdig. Als senior sales engineer was ik ook al verantwoordelijk voor het inwerken van nieuwe collega's. Sinds februari 2024 ben ik Hoofd sales binnendienst en nu dus verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de binnendienst. Zo komen er binnen mijn functie steeds weer nieuwe aspecten bij. Hier blijf je niet zo snel stil staan.”

Als je je thuis goed voelt…

Wat Nico van Eurosteel als werkgever vindt? “Echt een top werkgever. Ik zeg altijd: als ik bij Eurosteel weg ga, dan moet er iets geks voorgevallen zijn. Ik zit hier gewoon op mijn plek. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed en het bedrijf vindt je gezin en thuissituatie ook van belang. Als je je thuis goed voelt, kun je ook goed presteren op het werk. Ik heb zelf twee kinderen en als daar iets mee is, kan ik meteen bijspringen.”

NICO

Sales