Ricky

Ricky

Een veertienjarige jongen liep tijdens zijn snuffelstage op het vmbo de deuren van Eurosteel binnen. Hij maakte kennis met échte grote producten en de sfeer binnen ons bedrijf. Maar: Ricky moest verder. Hij studeerde door. Maar tijdens de stages die volgden kon geen enkel bedrijf tippen aan die eerste snuffelstage.

En daarom liep Ricky na zijn studie hbo mechatronica in 2016 nóg een keer binnen, nu om te blijven. Ondertussen zijn we zes jaar verder en versterkt hij ons team als engineer. “Mijn eerste drie jaar binnen dit bedrijf bestonden vooral uit het leren kennen van de producten. Daarna is mijn functie iets veranderd. Eurosteel is dertig jaar geleden begonnen met aannames over de beste manier van produceren. Het is mijn taak om te kijken: waarom doen we het eigenlijk zo? Kan het niet anders? Zijn er nieuwe productietechnieken? Kunnen we daar iets mee? Zo blijven we ons ontwikkelen.”

"We zijn als Eurosteel heel vernieuwend. Kijk maar eens wat hier de deur uitgaat. Daar mogen we écht trots op zijn"

Ruimteschip of een laadbak?

Toch ging het Ricky niet altijd van een leien dakje. “Wil ik dit blijven doen? Dat vroeg ik me in het begin wel eens af. Ik ben engineer. En als engineer maak je het liefst een helikopter of een ruimteschip. Dat is hier niet. Wil ik dan de hele tijd bakken en koppelingen tekenen? Maar daar heb ik me écht in verkeken. Er zit zoveel meer achter. We zijn als Eurosteel heel vernieuwend. Kijk maar eens wat hier de deur uitgaat. Daar mogen we écht trots op zijn.”

Eurosteel VS anderen

Ricky kwam tijdens zijn schoolcarrière bij een heleboel bedrijven. Toch koos hij voor Eurosteel. Waarom? “Bij veel bedrijven in onze sector heerst een bepaalde hiërarchie. Hier niet. Alles en iedereen is gelijk, of je op kantoor werkt of in de fabriek, of je Nederlands bent of een andere nationaliteit hebt: het gaat goed samen.

Daarnaast is hier de regel: we kijken naar de mensen die we hebben en daar bepalen we de koers van het bedrijf op. Dat vind ik mooi. Als medewerker voel ik me daardoor waardevol. Als er hier iemand weggaat, zoeken we niet meteen vervanging. We kijken we eerst wat het effect is en dan vinden we een oplossing.”

Hoe dikker het ijzer, hoe beter?

Of Ricky anderen aanraadt om bij Eurosteel te werken? “Ja. Maar het product moet wel bij je passen. Mijn vader is ook constructiebankwerker. Hij werkt liever met hele andere producten. Maar denk jij: hoe dikker het ijzer, hoe beter? Dan zit je hier op je plek. En als jij bij Eurosteel past, dan krijg je er een ontzettend goede werkgever voor terug.”

RICKY

Engineer