Rob

rob 2022

Wij gaan voor groots. We zijn specialist in het maken van snelwissels en uitrustingsstukken voor graafmachines en wielladers. Een product van 200 kg is in onze ogen klein. Daar moet je van houden. Vaak is het werken met grootse producten voor onze medewerkers nieuw. Maar we hebben ook een collega die een verleden heeft met nóg grotere producten. Dat is Rob. “Ik werkte in de ketelbouw, die producten zijn nog een tandje groter.”

“Na mijn opleidingen begon ik in de constructiebouw, vervolgens kwam ik in de ketelbouw terecht. Dat heb ik tien jaar gedaan. Iets meer dan vier jaar geleden werd ik gebeld door een oud-collega uit de constructiebouw. We werkten eerder goed samen en hij was daarna bij Eurosteel begonnen. Hij zei dat ze lassers zochten en vroeg of ik interesse had. Interesse heb ik altijd. En dus kwam ik op gesprek.”

“Mijn passie is lassen. Ik doe de hele dag niets anders en ik zou het ook niet anders willen. Het is fijn dat ik die mogelijkheid hier ook krijg.”

Niet meer in bochten wringen

Of het werken bij Eurosteel Rob bevalt? “Ja, het gaat goed! Mijn vorige werk was wat arbeidsintensiever. Ik lag vaak op de grond te lassen en moest me in allerlei bochten wringen om overal goed bij te kunnen. Dat is hier niet. Het werk en de fabriek is zo ingesteld dat ik de producten in allerlei posities kan draaien. Zo kan ik zonder te veel fysieke moeite mijn werk uitvoeren.”

Rob was voor meer collega’s geen onbekende. “In het verleden heb ik al eens samengewerkt met verschillende collega’s, dat maakte de keuze om hier te beginnen ook makkelijker. En het zorgde ervoor dat ik snel opgenomen werd in het team. Je komt terecht in een warm bad.”

Uit hetzelfde hout gesneden

Rob is een lasser in hart en nieren. “Mijn passie is lassen. Ik doe de hele dag niets anders en ik zou het ook niet anders willen. Het is fijn dat ik die mogelijkheid hier ook krijg.” En de sfeer op de werkvloer? “Die is ook goed! Ik heb het gevoel dat we echt één team zijn. Iedereen hier is uit hetzelfde hout gesneden en dat maakt dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.

ROB

Lasser