Roy

Roy def

Soms heb je van die medewerkers die alles binnen je bedrijf kennen. Die bijna alle functies die er zijn al eens uitvoerden. Ze kunnen overal bijspringen en staan voor iedereen klaar. Ze zijn degene waar je naartoe gaat met al je vragen. Onmisbaar in de dagelijkse gang van zaken.

Roy is zo iemand. 21 jaar geleden startte hij bij Eurosteel nadat hij zijn metaalopleiding bij het Dendron afrondde. Hij begon met een BBL opleiding en hield zich bezig met het zagen en knippen van ijzer. Nu werkt hij op ons bedrijfsbureau en zorgt hij er als werkvoorbereider voor dat alles goed verloopt. “Door mijn ervaring op verschillende plekken binnen Eurosteel kan ik deze functie optimaal uitvoeren. Wat die ervaring precies inhoudt? Zagen, knippen, orderpicken, hechten, lassen, spuiten, afbramen, conventioneel draaien, helpen aan de kantbank en aan de snijmachine: ik heb het allemaal gedaan.”

"Een samenwerking werkt van beide kanten. Ik investeer in Eurosteel: door mijn best te doen en me te ontwikkelen zodat ik mijn steentje bij blijf dragen. En Eurosteel investeert op zijn beurt weer in mij."

Een zoektocht

Toch kwam Roy een aantal jaren geleden op een lastig kruispunt. “Ik ben iemand die zich wil blijven ontwikkelen, niet stilstaan. Ik had het gevoel dat ik niet verder kwam in de fabriek, maar ik wilde hier ook niet weg. Ik werk met fijne mensen en de producten liggen me goed. In gesprek met Eurosteel kwam ik bij de engineering terecht. Ik verdiepte me in het tekenen en ik kwam er al snel achter dat het échte engineering niet voor mij is weggelegd. Zo begon ik als werkvoorbereider in het bedrijfsbureau.

In mijn huidige functie ben ik verantwoordelijk voor de standaard werkvoorbereidingen van de veelvoorkomende producten. Ik krijg orders binnen van sales, die beoordeel ik. Vervolgens verdeel ik ze over de productie, het magazijn en de engineering. Verder beantwoord ik vragen vanuit de fabriek en ben ik de back-up van onze productiechef.”

In elkaar investeren

Roy maakte al een heleboel stappen binnen Eurosteel. “Een samenwerking werkt van beide kanten. Ik investeer in Eurosteel: door mijn best te doen en me te ontwikkelen zodat ik mijn steentje bij blijf dragen. En Eurosteel investeert op zijn beurt weer in mij. Zo startte ik hier met een BBL opleiding en rondde ik de opleiding constructiebankwerker en lasser op niveau 2 én 3 af. Daarnaast haalde ik lasdiploma’s en volgde ik tekencursussen.”

Toch weer spuiten en lassen

“Ik vind de afwisseling in mijn werk het leukst. Omdat ik hier al zoveel dingen heb gedaan, ben ik breed inzetbaar en kan ik mijn collega’s goed helpen. Is de nood aan de man? Dan help ik uit. Een paar maanden terug stond ik nog in de spuithal. Als je me nu vraagt om te lassen? Geen probleem! En het bedrijfsbureau is echt een leuke club. Samen lossen we alles op.”

En Eurosteel als werkgever? “Helemaal prima! Het is best bijzonder, want mensen blijven hier lang werken. Als je ziet hoeveel van ons hier al langer dan 12,5 of zelfs 25 jaar in dienst zijn. Dat zegt wel iets. We zijn er hier voor elkaar. Een voorbeeld? Als er iets mis is in je thuissituatie, dan denkt Eurosteel altijd mee.”

ROY

werkvoorbereider